Contact opnemen met OnlineKeys kan op de volgende manieren: Online Helpdesk: Onlinekeys.nl/Support Email: [email protected]
Bezoek onze Kennisbank voor nog veel meer vraag en antwoorden! Hier kan je antwoord vinden op de meest gestelde vragen; bijvoorbeeld bij activatie problemen of wanneer de code niet goed is aangekomen.

Veel gestelde vragen

Hoe veilig zijn jullie?
Mensen blijven het altijd een beetje eng vinden om online een bestelling te plaatsen, en dat kunnen we ons best voorstellen! Daarom doen wij dag in dag uit ons best om een zo veilig mogelijke dienstverlening aan te bieden. Zo is niet alleen alle data versleuteld via onze SSL verbinding, ook verlopen alle betalingen via een externe, Nederlandse, partij die onder toezicht van de AFM staat. Deze voegt niet alleen een extra laag beveiliging toe die wij als klein bedrijf nooit zouden kunnen bieden, ook voorkomen we dat betaalinformatie op onze servers terecht komt. Alle persoonsgegevens die wij wel zelf opslaan worden volledig ge-encryped opgeslagen op onze servers.
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.
Wij zijn bij de Nederlandse KVK geregistreerd, hebben Nederlandse werknemers in dienst en betalen netjes belasting over al onze verkopen. Daarnaast staat onze website in Nederland gehost en houden we ons an de privacy voorschriften van de Nederlandse overheid. Ook moeten we als Nederlands bedrijf voldoen aan de Nederlandse wet, en dus weet je zeker dat je als koper goed beschermd bent.
Wij zijn ontstaan als tegengeluid aan alle Online Gamekey websites die de laatste jaren zijn ontstaan. Van de grote marktplaatsen waarop regelmatig illegale licenties worden aangeboden, tot de kleine partijen die geen verdere ondersteuning leveren mocht er iets fout gaan met een licentie. Dit is de markt waarin wij een behoefde zagen van klanten die niet de volledige prijs willen betalen, geen behoefde hebben aan het fysieke product, maar wel een betrouwbare aankoop willen doen bij een eerlijk Nederlands bedrijf.
Zonder ons hele geheim te verklappen, voornamelijk door enorm op kosten te besparen! We hebben bijvoorbeeld geen winkel (bespaard huur en electra), we versturen alle codes via email (bespaard opslag en verzendkosten) en we maken handig gebruik van de verschillende wisselkoersen. Bijvoorbeeld toen de pond heel laag stond, hebben wij uit Engeland onze games gehaald. Door dit soort slimme trucjes weten de prijzen te drukken – in jullie voordeel!
Hoe graag we het ook zouden willen, de goedkoopste aanbieder gaan we nooit worden. Simpelweg omdat wij wel belasting en loon moeten betalen. Ook geven we onze 100% key garantie, wat betekend dat je bij ons gegarandeerd bent van een werkende Licentie Key. Verder zijn we gevestigd in Nederland en dienen we ons aan de Nederlandse wet te houden. Het voordeel is dat iedereen bij ons met zekerheid en vertrouwen kan kopen, het nadeel is dat we nooit zo goedkoop zullen zijn als de concurrentie die met schimmige constructies op een eiland in de stille ocean zijn holding heeft.
Omdat wij als onze keys zelf inkopen kunnen we garanderen dat deze 100% legaal zijn. Dus niet gekocht met een gestolen credit card, maar ook niet verkregen via de grijze import. Gewoon enkel eerlijke producten! Lijkt ons niet meer dan vanzelfsprekend, jullie toch ook?
Eigenlijk heel simpel – Onze keys zijn altijd op de legale manier te activeren (dus geen telefonische activatie) – Onze keys worden niet geblokkeerd en zullen, net als een fysieke versie, altijd blijven werken. Is er om wat voor reden dan ook toch iets mis met een bij ons gekochte key? Dan krijg je gewoon een nieuwe! Gratis en zonder gedoe. Dat is wat we met onze 100% key garantie bedoelen.

De voordelen van online gamekeys op een rijtje

• Levering per mail: vrijwel geen wachttijd en geen verzendkosten • Altijd en overal beschikbaar, het internet kent geen openingstijden • Vaak goedkoper dan fysieke games, zonder te hoeven toeleggen op leuke extra’s • Je vist eigenlijk nooit achter het net, online gamekeys raken niet uitverkocht • Minder belasting voor het milieu: geen onnodig verpakkingsmateriaal of vervoer • Oudere spellen zijn vaker nog te verkrijgen als online gamekey Online gamekeys bieden dus veel voordelen ten opzichte van fysieke games. Waar wacht je nog op? Koop meteen de game die jij wilt hebben en in no time speel je het spel van jouw keuze! Lees meer over de voordelen van online gamekeys kopen >>
Wanneer je software koopt zoals Windows 10, kan je vaak kiezen tussen een OEM en een retail versie. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen die twee? Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn en welke voor- en nadelen iedere versie heeft.

Wat is een OEM versie?

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en houdt in de meeste gevallen in dat het software betreft dat wordt meegeleverd bij het gekozen product. Je hebt bijvoorbeeld niets aan een computer zonder besturingssysteem. Computerfabrikanten sluiten daarom een deal met bijvoorbeeld Microsoft om Windows als besturingssysteem op de computer te kunnen installeren. Als jij vervolgens die computer koopt, hoef je dus niet nog apart voor de licentie van Windows te betalen, maar kan je meteen aan de slag. In sommige gevallen kan je ook zelf OEM software kopen, dit kan je dan op één apparaat installeren en niet ‘verhuizen’ naar bijvoorbeeld een andere (nieuwe) computer. Een OEM versie van een product hoort dus als het ware bij één apparaat.

Voor- en nadelen van een OEM versie

Een OEM versie van software is eigenlijk altijd goedkoper dan de retail versie wanneer je deze aanschaft. Logisch ook eigenlijk, want je kan deze slechts op één computer installeren. Hij is dus niet overdraagbaar naar een andere computer, ook niet als je zelf bijvoorbeeld een nieuwe computer aanschaft. Daarnaast is een OEM versie veelal niet bedoeld voor zakelijk gebruik, in sommige gevallen wordt dit expliciet vermeldt. Wanneer je een OEM product koopt, wordt vaak de bijbehorende software meegeleverd. In sommige gevallen gaat het dan om een uitgeklede versie van de volledige software en heb je dus beperkte mogelijkheden.

Wat is een retail versie?

Retail staat voor detailhandel. Een retail versie is vaak de meest uitgebreide vorm van een product. Je krijgt een volledig pakket met daarin vrijwel alles wat je nodig hebt om met het product te kunnen werken. Een retail versie is hierdoor vaak duurder dan een OEM versie. Je krijgt daarentegen wel een meer compleet pakket die je meestal eenvoudig kunt voorzien van de meest recente updates. Een must have dus als altijd meteen gebruik wilt kunnen maken van de nieuwste mogelijkheden.

Voor- en nadelen van een retail versie

Een retail versie is meestal geschikt voor zakelijk gebruik, omdat je deze op meerdere apparaten kunt installeren. Je betaalt weliswaar meer dan voor een OEM versie, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Daarnaast is het met sommige software handig dat wanneer je computer het begeeft, je gewoon alles opnieuw kunt installeren op een andere computer, zonder extra kosten. Ook wordt een retail versie van software vaker gebruikt voor het upgraden van een bestaand besturingssysteem. Tevens ben je bij een retail versie er van verzekerd dat je service ontvangt via de software ontwikkelaar, in plaats van via de fabrikant van het apparaat dat je gebruikt.

Welke versie wordt het?

Zowel voor een OEM als voor een retail versie geldt dat je een legaal product hebt wat je sowieso voor persoonlijke doeleinden kunt gebruiken. Er zijn wel degelijk verschillen tussen beide versies, de vraag is natuurlijk hoe zwaar bepaalde aspecten voor jou wegen. De OEM versie is vaak goedkoper dan de retail versie, de retail versie heeft echter als voordeel dat je deze op meerdere computers kunt installeren en hem dus ook mee kunt nemen naar een nieuwe computer. Daarbij komt nog dat je bij een OEM versie veelal voor service terecht moet bij de computerfabrikant en niet direct bij de software producent terecht kan voor service. Dus wil je liever minder kwijt zijn, wil je niet per se eenvoudig gebruik kunnen maken van de nieuwste updates en installeer je het toch maar op één apparaat? Dan is de OEM versie ideaal voor jou. Wil je de software op meerdere computers kunnen draaien, verzekerd zijn van service van de ontwikkelaar en heb je daar graag extra geld voor over? Kies dan voor de retail versie.