Een gamekey is een unieke code die bestaat uit letters en cijfers en wordt gegenereerd door een speciale applicatie, waarmee je een game via een online platform kunt installeren. Na activatie van de gamekey kan het spel direct worden gedownload. Je kunt dus vrijwel meteen aan de slag met de game. Ook als je het spel onverhoopt verwijdert van je console of computer heb je altijd de mogelijkheid om deze opnieuw te downloaden. Online gamekeys bestellen biedt veel voordelen ten opzichte van de aankoop van een fysieke game in een (web)winkel. Want zeg nou eerlijk, hoe vaak kijk je nog naar het hoesje wat om de dvd zit, het spel is uiteindelijk toch het belangrijkst?

Snelle levering en geen verzendkosten

Geen zin of tijd om naar de winkel te gaan om een spel te kopen? Is het te slecht weer om naar de winkel te gaan? Wil je zo snel mogelijk je game spelen en niet wachten tot hij in je brievenbus ligt? Wanneer je online gamekeys bestelt, hoef je je geduld niet te beproeven.
Nadat je een bestelling en betaling voor een online gamekey hebt gedaan, heb je deze vaak binnen een paar minuten in je mailbox. Vervolgens is het slechts een kwestie van minuten voor je deze hebt geactiveerd en je meteen aan de slag kan met je game! Bijkomend voordeel van een online gamekey: je betaalt geen verzendkosten omdat het via mail gaat. Geen onnodige kosten dus! Je betaalt enkel voor de game die jij wilt spelen en niks meer.

Prijs en beschikbaarheid

Kom je niet door de bestelrij heen wanneer er een nieuwe game uit is? Blijkt dat als je eindelijk aan de beurt bent dat het spel is uitverkocht? Met het online bestellen van gamekeys heb je hier geen zorgen over! Doordat het om een digitale code gaat en niet om een fysieke game, zal je niet meer achter het net vissen en weet je zeker dat jij die game in huis hebt, zonder daarvoor in de rij te hoeven staan. Daarbij komt ook nog dat een online gamekey vaak goedkoper is dan de aanschaf van de fysieke game, zonder dat je concessies hoeft te doen over bijvoorbeeld mogelijke extra’s die bij het spel beschikbaar zijn. Genoeg redenen dus om een online gamekey te kopen in plaats van een fysieke game.

Goed voor het milieu

Games digitaal kopen is goed voor het milieu

Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar een online gamekey is beter voor het milieu dan een fysieke game. Er zijn meerdere manieren waarmee je de belasting op het milieu minimaliseert al

s je kiest voor een online gamekey:
• Er hoeft geen koerier naar jouw huis te rijden om een pakketje af te leveren
• Je belast het milieu niet met een autorit naar de winkel
• Er is geen verpakkingsmateriaal of hoesje dat uiteindelijk wordt weggegooid

Ruimere keuze uit oudere titels

Ben je een groot fan van oudere games? Of wil je graag met vrienden die goede oude tijd eens herbeleven? Veel oudere titels zijn helaas niet meer in fysieke staat te verkrijgen of er zijn er dermate weinig van te vinden, dat je er in verhouding veel voor betaalt. Vaak zijn oudere games nog wel te verkrijgen via online gamekeys. Dan kan je dus alsnog dat toffe spel spelen waar je zo’n goede herinneringen aan hebt.

De voordelen van online gamekeys op een rijtje

• Levering per mail: vrijwel geen wachttijd en geen verzendkosten
• Altijd en overal beschikbaar, het internet kent geen openingstijden
• Vaak goedkoper dan fysieke games, zonder te hoeven toeleggen op leuke extra’s
• Je vist eigenlijk nooit achter het net, online gamekeys raken niet uitverkocht
• Minder belasting voor het milieu: geen onnodig verpakkingsmateriaal of vervoer
• Oudere spellen zijn vaker nog te verkrijgen als online gamekey

Online gamekeys bieden dus veel voordelen ten opzichte van fysieke games. Waar wacht je nog op? Koop meteen de game die jij wilt hebben en in no time speel je het spel van jouw keuze!