Windows 11 edities

Zoals gebruikelijk brengt Microsof hun software in verschillende edities uit. Voor Windows 11 zijn dit meer verschillende edities dan alle eerdere Microsoft besturingssystemen. De bekendste en meest gebruikte Windows 11 edities zijn als volgt:

  • Windows 11 Home
  • Windows 11 Pro
  • Windows 11 Pro Education
  • Windows 11 Pro for Workstations
  • Windows 11 Enterprise
  • Windows 11 Education
  • Windows 11 Mixed Reality

Wat is er nieuw in Windows 11

Windows 11 is afgeladen met vernieuwde en verbeterde looks en zit vol met nieuwe features. Denk hierbij aan de nieuwe “Snap Layouts” waarmee je gemakkelijk jouw scherm naar wens kunt indelen. Op de afbeelding hier rechts zie je hoe je zeer gemakkelijk een “window” de helft of een hoek van jouw beeldscherm kunt laten innemen zodat je de andere helt kunt gebruiken voor andere activiteiten.

Microsoft heeft er voor gekozen om Windows 11 niet meer standaard met Skype te leveren. Dit programma is door Microsof Teams waar mee kan worden gechat of gebeld (al dan niet met video). Ook is het mogelijk spraakberichten te sturen met Microsoft teams en kun je dit programma ook gebruiken op een iOS of Android device.

Voor de gamers onder ons heeft Microsoft ook flink aan de weg getimmerd. Verschillende functionaliteiten van het XBOX-platform zijn doorgevoerd in Windows 11. Zo is er nu standaard ondersteuning van HDR en zorgt DirectStorage voor veel snellere laadtijden. Om gebruik te kunnen maken van DirectStorage zijn er wel additionele systeem eisen.

Windows 11 Professional OEM kopen
Windows 11 Pro OEM kopen

Windows 11 Pro OEM – deze versie gebruik je om een nieuwe installatie van Windows 11 Pro te activeren – als je een bestaande Windows versie wilt upgraden koop dan de retail versie.

Windows 11 Professional OEM kopen

Windows 11 Home OEM kopen
Windows 11 Home OEM kopen

Windows 11 Home OEM – deze versie gebruik je om een nieuwe installatie van Windows 11 Home te activeren – als je een bestaande Windows versie wilt upgraden koop dan de retail versie.

Windows 11 Home OEM kopen

Systeemeisen voor Microsoft Windows 11

Processor:1GHz of sneller met 2 of meer cores
RAM:4GB
Opslag:64 GB of meer
Systeemfirmware:Geschikt voor UEFI Secure Boot
TPM:Trusted Platform Module (TPM) versie 1.2
Grafische kaart:Compatibel met DirectX 12 of nieuwer
Beeldscherm:720p-beeldscherm dat groter is dan 9″ diagonaal, 8 bits per kleurkanaal
Internetverbinding en Microsoft-accounts:Noodzakelijk voor Windows 11 Home-editie

Windows 11 Home en Pro

OnlineKeys.nl biedt Windows 11 aan in de Home en de Pro editie. Deze twee edities voldoen voor de meeste gebruikers aan alle eisen. Dit zijn ook de edities welke je voorgeïnstalleerd zult aantreffen op nieuwe computers en laptops. voor huis, tuin en keuken gebruik van een computer is Windows 11 Home voldoende. Zoals de naam aangeeft voegt de Pro editie features toe welke van toepassing zijn voor professioneel gebruik van de computer. Hier onder een beknopt overzicht van enkele features.

FeatureWindows 11 HomeWindows 11 Pro
Set up with a local account
Join Active Directory/Azure AD
Hyper-V
Windows Sandbox
Microsoft Remote DesktopClient only
Windows Hello
Device encryption
Firewall and network protection
Internet protection
Parental controls/protection
Secure Boot
Windows Defender Antivirus
BitLocker device encryption
Windows Information Protection
Mobile device management (MDM)
Group Policy
Enterprise State Roaming with Azure
Assigned Access
Dynamic Provisioning
Windows Update for Business
Kiosk mode
Maximum RAM128GB2TB
Maximum no. of CPUs12
Maximum no. of CPU cores64128

Accounts tijdens de set-up van Windows 11

Bij dee nieuwste versie van Windows 11 Home is het een vereiste dat je een Microsoft account aanmaakt of koppelt tijdens de installatie. Dit is te ontwijken door de Professional editie van Windows 11 te kiezen. Wil jij vanwege privacy redenen niet inloggen met en account? Dan raden we je dus aan om Windows 11 Professional aan te schaffen.

Windows 11 licentie kopen

Op OnlineKeys.nl kun je Windows 11 kopen. Je ontvangt dan een Windows 11 key waarmee je na installatie de software kunt activeren. Windows 11 zelf download je bij Microsoft en na de installatie activeer je met de Windows 11 licentie.